Sæsonevaluering 2015-16

Diskussion om klubben og generelt alt der vedrører eller omhandler Arsenal FC. Her er der lagt op til den mere seriøse debat om Arsenal FC.

Moderator: admin

User avatar
Alansmith
Arsenal Danmark medlem
Posts: 5196
Joined: 15. May. 2010 10:08

Sæsonevaluering 2015-16

Post by Alansmith » 16. May. 2016 9:20

Så er sæsonen i PL afsluttet. For Arsenals vedkommende blev resultatet:
* 2. plads i PL
* Blandt de 16 bedste i CL
* Tidlig exit i FA Cuppen
* Tidlig exit i Carling Cup (eller hvad den hedder)

Det er tid til at evaluere. Mange på dette forum har drøftet emnet sporadisk, men her kan man bedømme præstationerne og resultaterne med afsæt i det endelige resultat.

* Vurdering af vores resultater
* Vurdering af de enkelte spillere
* Vurdering af truppen
* Vurdering af Arsene Wenger
* Vurdering af transfervinduerne
* Vurdering af perspektiverne for den kommende sæson
* Mv.

Der er nok at tage fat på. Hvad mener du?
Klik for at tjekke ventetiden: Farvel Arsene Wenger

User avatar
Alansmith
Arsenal Danmark medlem
Posts: 5196
Joined: 15. May. 2010 10:08

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by Alansmith » 16. May. 2016 9:56

Mine succeskriterier for sæsonen var:
* Top 3 i PL
* En pokal (udover Emirates cup og Community Shields)
* Mindst kvartfinale i CL

Vi indfriede ikke disse succeskriterier. Selv om vi fik sølv i år, har det været en skuffende sæson uden pokaler, dårligt spil, chokerende nederlag og mat stemning i kampene.

Vi har i endnu en sæson set, at vi ofte svigter, når vi har noget at vinde, og at vi ofte vinder, når vi ikke har noget at tabe. Vores nederlag i CL-puljen og FA er gode eksempler på det.

Vores resultater er ikke gode nok, når vi tager vores rammer i betragtning. Og det gør ikke situationen bedre, at vi - helt unikt - har set et kollektivt udfald blandt vores konkurrenter. Vores manglende resultater skyldes først og fremmest et arrogant ledelsessvigt i sommervinduet, hvor vi undlod at lukke vores trupproblemer og at undlod at forstærke truppen. Det var forudsigeligt, at vi ville tabe point som følge af truppens sårbarhed, og det var præcis, hvad der skete. Da Coquelin og Giroud havde brug for pauser - ufrivilligt og frivilligt - var der ingen brugbare alternativer. Uforståeligt. Det gør ikke situationen bedre, at Arsene Wenger var bekendt med Welbecks skade før vinduet lukkede, men undlod at offentliggøre det og undlod at handle.

Vi havde 39 point og førte ligaen efter 19 runder. I første halvdel af sæsonen havde vi et relativt let program, men til gengæld mange skader. Udsigten til et relativt svært program og skadesproblemerne burde have ført til et aktivt vintervindue. Men endnu en gang undlod Arsene Wenger at handle tilstrækkeligt. Vi hentede en relativt ukendt og iøvrigt lovende midtbanespiller, som først kom på banen 7-8 runder efter sin ankomst.

Vi har igen i år været ret suveræne mod bundholdene og middelmådige mod topholdene. Der mangler fortsat taktiske løsninger og mental styrke i de svære kampe. Og efter min mening kvalitet i truppen. Som jeg har nævnt før: Vi er gode nok til at være et tophold, men ikke gode nok til at være et mesterhold.

Samlet set har det været en skuffende sæson, hvor vi ikke fik spillet til at fungere. Vi var relativt hårdt ramt af skader - hvilket er ret forudsigeligt og til at handle på. Men vi havde hovedparten af vores skader i første halvdel af sæsonen, hvor vi trods alt scorede flest point af alle. Vi havde en gavebod - kollektiv nedtur hos vores konkurrenter - men udnyttede det ikke. Vi forsøgte ikke en gang. Ansvaret for dette ligger alene hos Arsene Wenger.
Klik for at tjekke ventetiden: Farvel Arsene Wenger

User avatar
Esben
Normal Bruger
Posts: 3556
Joined: 29. Jun. 2011 12:33
Location: Storkøbenhavn

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by Esben » 16. May. 2016 14:04

Mine forventninger før sæsonstart:

- PRL: At vi ville være mesterskabskandidater.
- CHL: At vi ville gå videre fra gruppespillet.
- FA: At vi mindst ville nå til semifinalerne
- Mickey Mouse Cup: Ingen forventninger.

Med mine forventninger inden sæsonen, så skal der ikke meget til for at se, at sæsonen har været en stor skuffelse i mine øjne. PRL fik vi hurtigt smidt væk i det nye år, hvilket var under al kritik. At vi ender med en 2. plads er et meget lille plaster på såret. Det havde været acceptabelt hvis vi havde været med i kampen til det sidste. Især når man ser på hvordan sæsonen er forløbet, hvor hverken Chelsea, City, United, eller Liverpool har ramt noget imponerende niveau. Champions League deltagelsen levede op til mine forventninger, men det var kun med nød og næppe efter et rædsomt gruppespil. Mine forventninger var ikke højere til Champions League, i og med der er mange bedre hold i Europa end os lige nu, og forventede derfor en hurtig exit.
FA Cuppen var hurtigt overstået, imens jeg er forholdsvis ligeglad med Mickey Mouse turneringen.

Af gode præstationer (set over hele sæsonen) vil jeg nævne 4. Disse er Özil, Bellerin, Monreal, og Koscielny:

- Özil var måske første halvdel af sæsonen PRL's bedste spiller, med et hav af gode afleveringer, tekniske detaljer, og selvfølgelig assists. Han har ganske vidst ikke lavet så mange assists i det nye år, men det er også svært med vores angribere, som har været sløvere end en gammel rusten kniv. Han har stadig produceret mange chancer.

- Bellerin var eminent i første halvdel af sæsonen, men havde nogle svære måneder i starten af det nye år. Jeg synes dog at han den sidste måned eller to igen har spillet på et højt niveau, og vil derfor sige, at han igennem det meste af sæsonen har spillet rigtig godt. En raket uden lige, og gør det både godt defensivt og (især) offensivt.

- Monreal vil jeg faktisk betegne som vores mest kontinuerlige spiller. Det er yderst sjældent, at han spiller dårligt. Han er påpasselig i det defensive spil og indgår fornuftigt i kombinationsspillet og laver samtidig nogle fine indlæg.

- Koscielny var jeg usikker på, om jeg skulle tage med. Mine forventninger til ham, var egentlig højere før sæsonens start. Jeg mener dog, at han har lavet så mange vigtige indgreb i løbet af sæsonen, at han fortjener at blive nævnt.


Perspektiverne op til den nye sæson er dog gode synes jeg - med de rette indkøb. En målfarlig angriber, central midt, og midterforsvarer, så tror jeg på at vi kan være med i mesterskabskampen i næste sæson.

User avatar
Titi
Arsenal Danmark medlem
Posts: 6538
Joined: 25. Jul. 2006 22:51

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by Titi » 16. May. 2016 17:48

Primær målsætning
- Top 3 i PL
- Blandt de sidste 16 i CL

Sekundær målsætning (hvis de primære målsætninger ikke opfyldes)
- Vinde FA Cup Eller
- Vinde Capital One Cup

Jeg kan derfor ikke klage. Det har selvfølgelig været skuffende, at vi ikke hev mesterskabet hjem, nu når chancen aldrig har været bedre. Men hvis du havde sagt, at vi var sluttet nummer 2 i PL og røg ud til Barca i 1/8 delsfinalen i CL, så havde jeg solgt den på forhånd.

Well done Arsene. Igen.
The club is a joke, one season ticket cost £1300, that lets you see your best players leave and people who are nowhere near replacing that player come in. The club doesnt care about mediocrity, every season it gets worse".

Random Guy på Mania.

User avatar
araAFC
Arsenal Danmark medlem
Posts: 6163
Joined: 19. Oct. 2008 19:33

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by araAFC » 16. May. 2016 18:56

Stationer målsætning inden sæsonstart:
- Mesterskabskandidater
- Kvartfinale i CL
- Semifinale eller finale i FA Cup

Ovenstående var umiddelbart mine målsætninger inden denne sæson. Vi formåede at være mesterskabskandidaterne indtil engang i januar, men herefter smed vi det stille og roligt væk. Det er ikke godt nok. Det er et plaster på såret, at vi bliver nummer 2, men overordnet set, synes jeg slet ikke, man kan tillade sig at være tilfreds med vores pointhøst.

At kommentere på cup-turneringer, synes jeg, er lidt forkert at gøre på baggrund af allerede definerede rundemål. Modstandere betyder ganske enkelt for meget. Jeg vil derfor kommenetere på disse lidt anderledes.
Dynamisk målsætning
- Champions League: Jeg er ikke utilfreds med vores præstation i Champions League. Det var dumt, Arsene Wenger valgte at spare spillere, der gjorde det unødvendigt spændende at komme videre. Vi blev desværre igen kun nummer 2 i gruppen, men igen må man acceptere, at man i et gruppespil ikke vil ende over Bayern München. Dernæst trækker vi Barcelona, og igen kan man ikke kræve at man skal i kvartfinalen, når vi møder et hold som Barcelona.
- FA Cup: Ligesom CL, så synes jeg ikke man kan brokke sig over at ryge ud i 1. runde i FA, hvis vi eksempelvis havde trukket Manchester City på udebane. Dette var dog ikke tilfældet, og at ryge ud til Watford på Emirates på aldrig ske. Og når vi endda blot ville have mødt Crystal Palace i semifinalen, så er det slet ikke i orden, at vi ikke er i finalen igen i år. Skuffende.

Ansvaret
Arsene Wenger bærer naturligvis en stor del af ansvaret. Man henter ingen markspillere om sommeren, og det viste sig at koste dyrt. Alene et købt af Elneny sidste sommer kunne måske have gjort underværker, da både Cazorla og Coquelin var ude. Og selvom vores pointhøst ikke blev decideret pinlig før efter årsskiftet, så er jeg ikke i tvivl om, at vi ville have stået stærkere.
Dertil må omfanget af Welbecks (og Wilshere for den sags skyld) skade også have været kendt, og derfor burde man naturligvis have købt en angriber. Giroud og - en delvist ude af position - Walcott viste sig ikke at være nok, og det burde ikke overraske. Og at Walcott løb ind i en skade på over en måned viser historien også, at der er en risiko for.

Har en eller flere spillere underpræsteret? Ramsey og Walcott er de spillere, jeg synes, vi kunne have forventet mere af. Ramsey er for lunken, og man har ikke set meget på højt niveau fra hans side. Til gengæld er han ok i større kampe som kantspiller. Da han fik tjansen centralt så det ikke for kønt ud. At Walcott ikke tilkæmper sig en stamplads er en falliterklæring. Og det gør, han bør blive solgt. Dels er han dyr, og dels virker han ikke som en, der kan bidrage med meget, når han skiftes ind.
Flamini, Debuchy og nogle andre har naturligvis også være ringe, men man burde heller ikke forvente meget af eksempelvis af Flamini, så det bør i højere grad være en kritik af Wenger, end selve spillerne. Det er i hvert fald min holdning.

Fremtiden og håbet
At vi får en rigtig, rigtig god sommer. Som altid. Sker det? Ikke ofte.

User avatar
Sir_Hisss
Normal Bruger
Posts: 2125
Joined: 20. Sep. 2007 15:51
Location: Playboy Mansion

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by Sir_Hisss » 16. May. 2016 21:25

Vurdering af vores resultater.

Vi var mesterskabskandidat men var kun reelt inde i mesterskabskampen 1-2 mdr. Vi kollapsede som sædvanligt for vel 4-6 år i træk. At vi grundet et Spurs kollaps ender som no.2 betyder intet. Ingen Arsenal fan føler, at vi var no.2, at vi var tæt på etc. De eneste der kæmpede om mesterskabet var Spurs og Leicester og vi kæmpede som sædvanligt om 4. pladsen, men Wenger er heldig og vi endte som no.2 og dermed "er der 18 hold der ville ønske at de var i vores sko", og dermed ingen grund til selvransagelse.
CL - groteske og pinlige nederlag til miniput hold.
FA - nederlag til Watford.
Karakter 03

Transfervinduet: Det eneste hold i den bedste række i England, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien der ikke købte en markspiller. Køb af Elneny i Januar, tja, det havde nok været bedre hvis han var blevet købt i August og vi allerede der havde sagt farvel til Arteta, Rosicky, Flamini.
Karakter: 03

Perspektiver i den kommende sæson.
Kan ikke få øje på dem med Brugtvognsforhandleren for det bliver med garanti det sædvanlige pis, år efter år efter år. Wenger har allerede nu sagt at Giroud der scorede et meget imponerende hattrick mod pinlige Villa er vores første angriber næste sæson = Altså så skal vi ikke forvente køb af angriber. Og mon ikke vi beholder den engelske Rommedahl - for hvem ville dog smide penge efter ham.

Vurdering af Wenger.
Karakter 03 - FYRET. Men Stupid Stan ejer kun Arsenal for at tjene penge, så alt er fint og Brugtvognsforhandleren sidder sikre i sædet end samtlige andre PL managers.
"Wenger's like Mugabe, he won't go". :D :D

FAXE
Normal Bruger
Posts: 703
Joined: 20. May. 2015 22:49

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by FAXE » 16. May. 2016 22:54

Først og fremmest skal man ikke fuldstændig afskrive en sæson som slutter så legendarisk underholdende. Fodbold handler ikke kun om pokaler, og endnu engang at rykke forbi 5pur2 på sidstedagen er da lige til scrapbogen. Især når en sympatisk og stor spiller får lov at slutte af med at score et mål med karrierens sidste spark.

Men ellers er der forstemmende lidt fra denne sæson jeg vil huske tilbage på med glæde.

Snarere vil jeg huske den som sæsonen hvor jeg mistede noget af gejsten for Arsenal. Fornemmelsen af at pengene har overtaget fuldstændig, blev ligesom håndgribelig. Klubben sparede og tog røven på fansne (igen). Ledelsen udviste sædvanlig arrogance. Stemningen blandt mange spillere og 'fans' bar præg af ligegyldighed. Det er på en eller anden måde ikke så fedt at være Arsenal-fan længere. Det er efterhånden mere idéen eller mindet om Arsenal jeg holder af, end det er den faktiske klub.

Rent sportsligt er det en super mærkelig sæson. Vores højeste placering i årevis trods generelt dårligt spil og færre point end de fleste sæsoner. Dejligt at vi igen kan slå alle - ikke mindst mestrene to gange (edit: vi har været noget dårligere mod de traditionelle tophold end jeg lige huskede kan jeg se ved nærmere tjek). Men trods den økonomiske doping virker Premier League svag. Måske er det igen pengene der er skurken.

Spillermæssigt springer Özils supersæson og Iwobis gennembrud i øjnene. Og så Bellerins kåring til årets hold. Flot. Cech så i lang tid ud til at være en ny stjerne, men det er ligesom fladet lidt ud.

Har lige nu ingen positive forventninger til næste sæson og er egentlig bare glad for at denne her er forbi. Men når bolden ruller igen til august er jeg sikkert alligevel tilbage. Man kan jo ikke skifte klub bare fordi den man nu engang holder med, er blevet kommercialiseret til ukendelighed.
Last edited by FAXE on 16. May. 2016 23:20, edited 1 time in total.

FAXE
Normal Bruger
Posts: 703
Joined: 20. May. 2015 22:49

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by FAXE » 16. May. 2016 23:04

Sir_Hisss wrote:Vurdering af vores resultater.

Vi var mesterskabskandidat men var kun reelt inde i mesterskabskampen 1-2 mdr. Vi kollapsede som sædvanligt for vel 4-6 år i træk. At vi grundet et Spurs kollaps ender som no.2 betyder intet. Ingen Arsenal fan føler, at vi var no.2, at vi var tæt på etc. De eneste der kæmpede om mesterskabet var Spurs og Leicester og vi kæmpede som sædvanligt om 4. pladsen, men Wenger er heldig og vi endte som no.2 og dermed "er der 18 hold der ville ønske at de var i vores sko", og dermed ingen grund til selvransagelse.
CL - groteske og pinlige nederlag til miniput hold.
FA - nederlag til Watford.
Karakter 03

Transfervinduet: Det eneste hold i den bedste række i England, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien der ikke købte en markspiller. Køb af Elneny i Januar, tja, det havde nok været bedre hvis han var blevet købt i August og vi allerede der havde sagt farvel til Arteta, Rosicky, Flamini.
Karakter: 03

Perspektiver i den kommende sæson.
Kan ikke få øje på dem med Brugtvognsforhandleren for det bliver med garanti det sædvanlige pis, år efter år efter år. Wenger har allerede nu sagt at Giroud der scorede et meget imponerende hattrick mod pinlige Villa er vores første angriber næste sæson = Altså så skal vi ikke forvente køb af angriber. Og mon ikke vi beholder den engelske Rommedahl - for hvem ville dog smide penge efter ham.

Vurdering af Wenger.
Karakter 03 - FYRET. Men Stupid Stan ejer kun Arsenal for at tjene penge, så alt er fint og Brugtvognsforhandleren sidder sikre i sædet end samtlige andre PL managers.
Rimeligt enig i øvrigt. Især fordi du bruger den gamle karakterskala.

User avatar
araAFC
Arsenal Danmark medlem
Posts: 6163
Joined: 19. Oct. 2008 19:33

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by araAFC » 17. May. 2016 1:23

Sir_Hisss wrote:Vurdering af vores resultater.

Vi var mesterskabskandidat men var kun reelt inde i mesterskabskampen 1-2 mdr. Vi kollapsede som sædvanligt for vel 4-6 år i træk. At vi grundet et Spurs kollaps ender som no.2 betyder intet. Ingen Arsenal fan føler, at vi var no.2, at vi var tæt på etc. De eneste der kæmpede om mesterskabet var Spurs og Leicester og vi kæmpede som sædvanligt om 4. pladsen, men Wenger er heldig og vi endte som no.2 og dermed "er der 18 hold der ville ønske at de var i vores sko", og dermed ingen grund til selvransagelse.
CL - groteske og pinlige nederlag til miniput hold.
FA - nederlag til Watford.
Karakter 03
At ende over Spurs betyder naturligvis en del. Dels er det sjovt, og dels giver det en positiv afslutning på en ellers skuffende sæson. Det er - trods alt - godt for moralen.
Og mesterskabskampen begyndte vi først så småt at ryge ud af i januar, og bevægede os for alvor ud af den med Swansea-nederlaget, d. 2. marts. At sige vi var ude af kampen inden det, er det samme som at sige vi 'reelt' var ude af kampen inden sæsonen begyndte.

Lad os sige, vi så ikke havde tabt disse kampe i CL. Det ændrer jo absolut ingenting ift. vores sæson. Intet. Faktisk spillede vi glimrende PL-bold i de perioder, hvor vi tabte disse kampe, der delvist blev tabt, fordi man sparede for mange spillere. Selv med to 10-sejre var vi blevet nummer 2 i gruppen, og vi havde trukket Barcelona. Man kunne lige så godt fremhæve sejren over Bayern München, som man kan fremhæve disse nederlag. Den reelle betydning er minimal - hvis overhovedet.

Nederlaget til Watford var - og er - under al kritik. Latterligt at ryge ud på hjemmebane i FA Cup'en. Skal man ryge ud i FA, så bør det være til et godt PL-hold på udebane. Andet er for ringe.

Beretter ovenstående virkelig til den lavest mulige karakter? Jeg forstår dog dit opråb.
Sir_Hisss wrote: Transfervinduet: Det eneste hold i den bedste række i England, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien der ikke købte en markspiller. Køb af Elneny i Januar, tja, det havde nok været bedre hvis han var blevet købt i August og vi allerede der havde sagt farvel til Arteta, Rosicky, Flamini.
Karakter: 03
Ingen er her uenige. Jeg ville måske give karaktereren et hak opad. Vi hentede trods alt en verdensklassemålmand. Men selv med Elneny i august ville man have været betænkelig. Betænkeligheden blev retfærdiggjort, og det har kostet os point i denne sæson. Har det kostet os 10 point, som vi er efter Leicester? Ja, det tror jeg er meget sandsynligt. Elneny og en offensiv forstærkning havde tilmed ikke engang nødvendigvis været en specielt stor finansiel belastning.
Sir_Hiss wrote: Perspektiver i den kommende sæson.
Kan ikke få øje på dem med Brugtvognsforhandleren for det bliver med garanti det sædvanlige pis, år efter år efter år. Wenger har allerede nu sagt at Giroud der scorede et meget imponerende hattrick mod pinlige Villa er vores første angriber næste sæson = Altså så skal vi ikke forvente køb af angriber. Og mon ikke vi beholder den engelske Rommedahl - for hvem ville dog smide penge efter ham.
Historien taler ikke for den ønskede aktivitet, men hentes Xhaka tidligt, så kunne det tyde på 'bedre dage'. Optimismen falder dog efterhånden på et tørt sted.
Sir_Hiss wrote: Vurdering af Wenger.
Karakter 03 - FYRET. Men Stupid Stan ejer kun Arsenal for at tjene penge, så alt er fint og Brugtvognsforhandleren sidder sikre i sædet end samtlige andre PL managers.
Wengers i min optik mest skuffende sæson. Dels fejlvurderes vinduet i en størrelsesorden, som vi skal en håndfuld år tilbage for at se. Dels mister vi en ellers let vej til endnu en FA-triumf. Dels kunne vi med 'lette' sejre stort set have vundet Premier League; Swansea, Southampton, Crystal Palace, West Ham for at nævne nogle kampe. Her er man allerede så småt på de 10 point. Naturligvis kan selv et mesterhold se tilbage på tabte point imod små modstandere, men i år var vi særligt slemme. Især på Emirates.


I øvrigt fint at have dig tilbage på forum. Nuancerne er der (næsten) altid - tilsat en portion galde, hvor man selv står for grov- og finsorteringen.

User avatar
levinas
Arsenal Danmark medlem
Posts: 4047
Joined: 4. Mar. 2011 9:47
Location: Ashburton Grove

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by levinas » 17. May. 2016 2:28

* Vurdering af vores resultater:

Min målsætning for sæsonen var top 2 i PL eller en finaleplads i CL. Runners up i ligaen er super flot. Giver ikke en dyt for at ligaen skulle være let købt i år, at de andre tophold fejlede, osv. osv. I min optik er niveauet i ligaen kun blevet højere, efter at midterklubberne er begyndt at præstere på et højere niveau. Hvilket betyder at der sådan set ikke er plads til ret meget slinger i valsen. Og det har vi til gengæld haft rigtig meget af; slinger i valsen. Til tider så man brækkede sig ud af halsen. Det har selvfølgelig også tæret psykisk på fansene henover sæsonen. Min vurdering er at vi smider mesterskabet på manglende transfers (Wenger), samt formdyk hos vores nøglespillere (Sanchez, Giroud). Ca. 50/50.

* Vurdering af de enkelte spillere:

Den engelske core har fejlet grueligt, og spillere som Walcott og Chamberlain har været en joke henover sæsonen. Skader har selvfølgelig spillet ind, men den kyniske konklusion må simpelthen være til at tage at føle på for begge spillere. Som en direkte reaktion er Theo ikke blevet udtaget til EM. Av av. Er Gibbs stadig Arsenal spiller!? Monreal har været så hamrende stabil at man end ikke har lagt mærke til at Gibbs stadig er hos os. Ramsey har også været middelmådig. Özil, Bellerin, Nacho & Campbell fortjener ekstraordinær ros for deres indsats. At Sanchez er fuldstændig VÆK i 3-4 måneder gør at vi réelt set ikke er inde over mesterskabskampen for alvor på noget tidspunkt.

* Vurdering af truppen:

Eftersom Mozart, Arteta & Flamini forlader os, efterlader det helt naturligt nogle pladser i truppen. Derudover; hvis ikke vi stod og manglede en angriber sidste sæson, så SKRIGER det af at vi skal have en ny target man til den kommende sæson. Welbeck skal ikke med i ligningen og Walcott/Sanchez osv. skal heller ikke på toppen. Giroud er en dygtig angriber, men en enkelt er bare ikke nok. Endvidere, Coq er en habil DM. Han har sine mangler, men også sine styrker. Ved ikke om jeg får hug for det her, men Elneny derimod, han er simpelthen hamrende middelmådig og ligegyldig. Og jeg kan simpelthen ikke se Coq/Elneny vinde os et mesterskab i næste sæson. Desværre. Forsvaret har været ok, men en CB med kvalitet ville være godt. og slutteligt er jeg ovenud tilfreds med Cech og vores to backs. Selv hvis Santi kan holde niveauet en sæson mere, efterlader det stadig truppen med et hul på minimum 5-6 spillere. Og det ved vi jo allesammen godt, ikke kommer til at ske. Derudover er der spørgsmålet om hvorvidt vi kan holde på vores stjerner, og stadig holde liv i projektet.

* Vurdering af Arsene Wenger:

Er meget ambivalent omkring manden. Hamrende stort bundniveau, desværre er top niveauet alt for svingende. Misforstå mig ikke, jeg elsker manden til døde og har altid været hans største tilhænger; og det er jeg sådan set stadigvæk. Og har kæmpe respekt for det han har opnået; også på trods af de manglende mesterskaber de senere år. Men manglende indkøb til netop overståede sæson står simpelthen for egen regning. At man kun vælger at købe Cech; synes jeg er fair nok. Men så falder hammeren sådan set også når man ikke vinder noget. Er klar på nyt blod på trænerfronten, såfremt man kan finde en kompetent manager. Her kan jeg vitterligt ikke se hvem det skulle være. Og derfor står jeg og falder med at han gerne må tage en sæson mere.

* Vurdering af transfervinduerne:

Elendigt. Manglende transfers, og middelmådige Elneny.

* Vurdering af perspektiverne for den kommende sæson: Som jeg ser det, er der grobund for et mesterskab den kommende sæson, hvis:

1. Der bliver investeret solidt i truppen (5-6 spillere)
2. Vi holder på vores stjerner. (Mesut, Alexis)
Image

User avatar
Wengers globalisering
Normal Bruger
Posts: 2930
Joined: 24. Aug. 2007 13:36

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by Wengers globalisering » 17. May. 2016 2:37

Uanset slut palcering er saesonen klart klasseficeret som en skuffelse. Vi fik vores vanlige spark ud af Champions leauge, i Liga-cuppen tabte vi og blev udspillet/udkaempet af et championship hold, FA-cuppen smed vi paa hjemmebane mod Watford og sidst min ikke mindst har vi pisset premier League vaek siden nytaar. Foerste halvdel af saesonen var resultatmaessigt godkendt, men spillet var ikke specielt godt borset fra enkle kampe. Holdet gik fra anstandige praestationer i oktober til at falde helt fra hinanden i loebet af november. Det hang muligvis sammen med skader, men allerede fra tidligt i saesonen blev de manglende indkoeb i transfervinduet i udstillet med skader til Welbeck, Rosicky, Arteta og Wilshere. I November kommer der dog ogsaa skader til Walcott, Sanchez, Ox, Coq, Cazorla og manglen paa stabile spillere til angrebet og central midtbane koster nok et par point.
I januar vinduet bliver Elneny koebt og mange undrer sig over hvorfor det kunnetage saa langtid at faa lukket handlen og hvorfor det tog saa langtid foer han kom spil, specielt fordi den centrale midtbane havde paatrods af nogle anstaendige resultater praesteret ad helvede til baade offesnsivt og defensivt. Fra start Januar og frem kan vi ikke forsvare og ingen af spillerne ser ud til, at kunne scorer paa de mange chancer. Der her paa falderebet et ting som staar helt klart.

Kynisme og taktisk forstaaelse:
Som Seb skrev i anden traad har vi smidt 16 point i kampe, hvor vi har vaeret foran.
17.04.16: Arsenal - Crystal Palace, foran 1-0, Slutter: 1-1 (mistet 2 point)
09.04.16: West Ham - Arsenal, foran 0-2, slutter: 3-3 (mistet 2 point)
05.03.16: Tottenham - Arsenal, foran 0-1, slutter: 2-2 (mistet 2 point)
02.03.16: Arsenal - Swansea, foran 1-0, slutter: 1-2 (mistet 3 point)
13.01.16: Liverpool - Arsenal, foran 2-3, slutter: 3-3 (mistet 2 point)
29.11.15: Norwich - Arsenal, foran 0-1, slutter: 1-1 (mistet 2 point)
21.11.15: West Brom - Arsenal, foran 0-1, slutter 2-1 (mistet 3 point)

Vi er faktisk kommet tilbage og faaet point 7 kampe og mod leicester er det lykkes at hente 3 point. I alt 11 point, ironisk nok var vi foran i 3 af kampene, nemlig mod Spurs, Liverpool og West ham.
26.09.15: Leicester City 2 - 5 Arsenal
08.11.15: Arsenal 1 - 1 Tottenham Hotspur
13.01.16: Liverpool 3 - 3 Arsenal
14.02.16: Arsenal 2 - 1 Leicester City
05.03.16: Tottenham Hotspur 2 - 2 Arsenal
17.04.16: West Ham United 3 - 3 Arsenal
08.05.16: Manchester City 2 - 2 Arsenal
Det vidner om en manglende kysnisme paa holdet og mangel paa organisation paa banen. Dertil kan laegges. Nedlag til 2xchelsea, ude mod United og Southampton, uafgjort mod Stoke, Sunderland og sikkert mange flere kampe blev vi ganske enkelt taktisk udstillet. Vi forsoegte at bruge den samme noegle om og om igen. Det fungere maaske, hvis du har messi, Suarez og Neymar som dine angribere, men naar den hedder Sanchez, Giroud og Walcott. Samtidig med vi trillede bolden rundt stod vores forsvar stod hoejt paa banen uden pres boldholderen.

Wengers Staedighed afspejlet ved troen og tilliden til den eksisterende spillertrup. De fleste ”eksperter” og fans raabte og skreg paa forstaerkninger til angrebet og andre markspillere blev der ikke koebt noget ind. Under kampene bliver naermest aldrig skiftet tidligt ud paatrods af det ofte har vaeret tiltrangt. Der blev holdt fast i spillere som underpraesterede uge efter uge eller tydligtvis ikke kunne udfylde den tiltaenkte rolle paa holdet.
Iwobi og Campbell gennembrud paa foersteholdet, at sidst naevnte ikke har faaet flere kampe kan vel naesten kun skyldes Wengers staedighed. Bellerin og Monreal har vidst at vaere holdbar over hel saeson og laver faerre og faerre fejl, maaske kunne de begge bruge en ekstra pause eller to i loebet af saesonen. Ozil startede som lyn og orden, men i sidste halvdel af saesonen er niveauet faldet og det skyldes ikke kun, at de andre spillere ikke kunne score paa deres chancer.

Man kan kun haabe paa afgangen af Rosicky, Arteta, Flamini(forhaabentligt) og den lange skade til Welbeck goer at Wenger kommer paa markedet foer EM. Dertil boer spillere, som Walcott og Gabriel vaere faerdige truppen. Ramsey skal acceptere at den faste rolle er paa hoejrekanten, Mertesacker skal hovedsageligt have en mentor rolle i forsvaret. Ligaen bliver ekstra haard naeste saeson, Chelsea og muligvis Liverpool er ikke i Europa, Guardiola i City og alle klubberne har et stoerre budget.
Austin Powers: I've been frozen for 30 years. I've got to see if my bits and pieces are still working.

User avatar
Alansmith
Arsenal Danmark medlem
Posts: 5196
Joined: 15. May. 2010 10:08

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by Alansmith » 17. May. 2016 6:30

Vi har et kontinuerligt problem med at vinde kampe mod topholdene, og som flere nævner nærmer en del midterhold sig toppen via investeringer i spillertruppen og bedre managere.

I 2015/2016 hentede vi 43 pct. af de mulige point mod TOP10-holdene og 80 pct. af de mulige point mod BUND10-holdene.

Image

Vi er fortsat blandt de bedste til at hente point mod bundholdene - som i de sidste 3 sæsoner. Potentialet ligger i kampene mod topholdene.

Jeg tænker, at truppen skal have et kvalitetsløft, for at vi kan ændre på ovenstående. Og så skal vi måske også være i stand til at ændre formation i nogle kampe eller undervejs i nogle kampe.
Klik for at tjekke ventetiden: Farvel Arsene Wenger

Kingkong
Normal Bruger
Posts: 261
Joined: 19. Sep. 2015 14:47

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by Kingkong » 17. May. 2016 8:03

Alansmith wrote:Vi har et kontinuerligt problem med at vinde kampe mod topholdene, og som flere nævner nærmer en del midterhold sig toppen via investeringer i spillertruppen og bedre managere.

I 2015/2016 hentede vi 43 pct. af de mulige point mod TOP10-holdene og 80 pct. af de mulige point mod BUND10-holdene.

Image

Vi er fortsat blandt de bedste til at hente point mod bundholdene - som i de sidste 3 sæsoner. Potentialet ligger i kampene mod topholdene.

Jeg tænker, at truppen skal have et kvalitetsløft, for at vi kan ændre på ovenstående. Og så skal vi måske også være i stand til at ændre formation i nogle kampe eller undervejs i nogle kampe.
Men vi er fandme gået mange procentpoint ned ved bund 10 kampe

peterdebel
Normal Bruger
Posts: 7841
Joined: 10. Jan. 2015 20:12

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by peterdebel » 17. May. 2016 9:21

Med i sæsonevalueringen kan det nævnes at:

Vi har ramt stolpen/overlæggeren hele 21 gange i 38 Premier League kampe.

Arsenal 21.

Til sammenligning:

Leicester 11.
Tottenham 19.
Man City 15.
Man Utd 8.
Chelsea. 4.

Hvis holdenes skud på overlægger/stolpe var gået i mål, ville PL slutstillingen se sådan ud:


+målscore. Point
Arsenal 36. 70
Man City. 33. 70
West Ham 22. 70
Leicester 28. 69
Liverpool. 21. 67
S' ton 28. 66
Tottenham 33. 62
Man Utd 8. 61
....Altid noget at brokke sig over når der postes.

User avatar
LasseP
Normal Bruger
Posts: 300
Joined: 21. Aug. 2012 15:10
Location: Aalborg

Re: Sæsonevaluering 2015-16

Post by LasseP » 17. May. 2016 10:15

* Vurdering af vores resultater 02
Kæmpe skuffelse, selv om vi blev nummer 2. Vi har tabt det mesterskab (eller det har Wenger).
CL er sådan set okay, når vi har været i pulje med Bayern og så trak Barca.
FA Cup og Carling Cup har været kæmpe skuffelser.
* Vurdering af de enkelte spillere
Özil, Monreal og Bellerin har været gode, Özil faldt dog lidt i foråret.
Iwobi har dog fået vist at der er en fremtid i ham. Santi og Coq viste deres klasse, da de ikke var der.
* Vurdering af truppen 4
Vi mangler en anden angriber, Giroud er god, men vi mangler et alternativ.
Elneny skulle også været blevet hentet meget før.
* Vurdering af Arsene Wenger 0
Det er ham der bærer skylden for hele vores dårlige sæson. Det er ham der bestemmer hvem vi henter. Holdet virker ikke til at stå bag ham længere. Der skal skiftes ud på denne post hvis vi skal udvikle holdet.
* Vurdering af transfervinduerne 2
Vi hentede Cech og det var en spiller vi manglede, men det var det eneste køb og det er ikke godt nok.
Så henter vi Elneny, men det var alt for sent, specielt når han skulle bruge så langt til på at komme i gang.
* Vurdering af perspektiverne for den kommende sæson -2
Mere Wenger, mere af det samme. Vi kan være heldig at tage en cup pokal, men vi vinder ikke BPL eller CL med Wenger.
Uofficiel arsenal.dk discord
https://discord.gg/3p5pkFd

Post Reply